Umenie vychutnať si život alebo Fyziológia chuti (2012)
Autor: Savarin Brillat Jean Anthelme
Vydavateľstvo: SPN Mladé letá
Bežná cena knihy: | 14,50 € |
---|---|
Naša cena: | 13,78 € |
(zľava 5 %) |
posielame do 24 hodín
Informácie o knihe
Autorom tejto neobyčajnej knihy nie je nijaký kuchár, hoci jeho meno nájdeme v názvoch rozličných jedál, ale vážený radca Odvolacieho súdu, nositeľ radu Čestnej légie a člen niekoľkých učených spoločností vo Francúzsku v 18. storočí. Pán Savarin bol však najmä veľký gurmán a bonviván. Celý život zbieral materiály k svojmu dielu o gastronómii, ktoré podľa vtedajšej „módy“ nazval Fyziológia chuti. K jedlu pristupoval so všetkou vážnosťou, no zároveň aj s láskavým humorom. Ním sú prešpikované aj pôvabné príbehy, ktoré zahrnul do svojich úvah. A hoci od napísania tejto knihy uplynulo už dvesto rokov, jej autor nás dodnes učí umeniu vychutnávať si život.
Zaradené v
Podrobnosti
- Počet strán: 222
- Formát: 155 × 240 mm
- Váha: 475 g
- ISBN: 978-80-10-02017-1
- Rok vydania: 2012
- Jazyk: slovenský
- EAN: 9788010020171