Čokoláda – sladké umenie (2011)
Autor: Zaukolcová Jozefína
Vydavateľstvo: Matica slovenská
Bežná cena knihy: | 12,90 € |
---|---|
Naša cena: | 12,26 € |
(zľava 5 %) |
Vypredané
Informácie o knihe
Čokoláda - tajuplný poklad starých Aztékov, lahodný elixír šťastia a mladosti - je zaiste najobľúbenejšou pochutinou ľudstva. Cukrárske remeslo dnes zažíva "čokoládovú renesanciu". Nové pomôcky a polotovary otvorili tejto zázračnej ingrediencii doteraz netušené možnosti uplatnenia. Táto knižka vám priblíži čaro čokolády a možnosti jej použitia v kuchyni, najnovšie postupy zdobenia čokoládou a prípravu čokoládových cukroviniek. Oslovuje všetkých záujemcov o cukrárske umenie - od príležitostných domácich až po zručných poloprofesionálnych výrobcov cukroviniek. Všetkým ponúka cenné informácie a neoceniteľné rady z autorkinej bohatej, mnohoročnej praxe. Podáva praktické, zrozumiteľné návody ako pracovať s čokoládou, stovku dokonale vyskúšaných, dôkladne opísaných receptov a množstvo užitočných nápadov, tipov, postupov pri príprave a zdobení zákuskov, dezertov, tort, praliniek i koláčov. Jožka Zaukolcová je v súčasnosti najúspešnejšou slovenskou profesionálnou cukrárkou, držiteľkou množstva prestížnych ocenení z medzinárodných súťaží. Sladkému remeslu sa učila u cukrárskych majstrov v Česku, Poľsku, Nemecku, Francúzsku. Verejnosť ju pozná z populárneho kulinárskeho televízneho seriálu, je autorkou viacerých časopiseckých seriálov a knižných publikácií. V pedagogickej praxi vychováva novú generáciu úspešných cukrárov a pre laických záujemcov vedie obľúbené kurzy o práci s čokoládou.
Zaradené v
Podrobnosti
- ISBN: 978-80-8115-049-4
- Rok vydania: 2011
- EAN: 9788081150494