obálka: Nemecká krv

Nemecká krv (2024)

Bežná cena knihy: 18,90 €
Naša cena: 16,07 
  (zľava 15 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Dej historického románu Nemecká krv sa začína v období, keď sa osídľovali oblasti niekdajšieho Uhorského kráľovstva. Podstatná časť je zasadená do prvej polovice dvadsiateho storočia a očami hlavných protagonistov približuje nielen ich osudy, ale aj udalosti v obci Turček, ležiacej v oblasti nazývanej Hauerland.

Rosina vo viere, že Boh žehná odvážnym, nasleduje manžela do neznámeho Uhorska. V rodnom Augsburgu ponechá osudu mladších súrodencov, o ktorých sa starala po smrti matky. Ignatz sa ožení so svojou životnou láskou napriek vôli rodičov. Tým pretrhne rodinné väzby do takej miery, že vzájomné hriechy a krivdy sa nikdy nedočkajú odpustenia. Anastasia s manželom sa pokúsia aj o nemožné, len aby získali späť nielen dom, ktorý im zrekviroval štát, ale aj deti, násilne odvezené na prevýchovu do Nemecka. Anton ostane bez príbuzných, zakúsi mnoho príkorí a poníženia, aby ako dospelý zistil, že málokto a máločo býva iba dobré či zlé a že sa nebo môže odrážať aj v kaluži.

Hlavní hrdinovia románu sú skutoční autorkini predkovia. Neurobili dieru do sveta, nezanechali významné objavy, umelecké diela ani závratné majetky. Avšak ostali po nich potomkovia, spomienky a rodinné hodnoty – ako po iných karpatských Nemcoch, ktorí celkom prirodzene považovali Slovensko za svoju domovinu. Citlivo vyrozprávané životné príbehy, poznačené silnou túžbou po slobode a uznaní identity, a to najmä po skončení druhej svetovej vojny, akiste chytia za srdce nejedného čitateľa.



Podrobnosti

  • Počet strán: 450
  • Formát: 131 × 208 mm
  • Váha: 510 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-89948-97-0
  • Rok vydania: 2024
  • EAN: 9788089948970