Vysoko spracovaní ľudia (2024)
Autor: Tulleken Chris van
Vydavateľstvo: Petit Press
Bežná cena knihy: | 17,90 € |
---|---|
Naša cena: | 17,01 € |
(zľava 5 %) |
posielame do 24 hodín
Informácie o knihe
Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať
Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.
Zaradené v
Podrobnosti
- Počet strán: 384
- Formát: 146 × 226 mm
- Váha: 538 g
- Väzba: brožovaná
- ISBN: 978-80-559-0993-6
- Rok vydania: 2024
- EAN: 9788055909936