obálka: Vysoko spracovaní ľudia

Vysoko spracovaní ľudia (2024)

Autor: Tulleken Chris van
Vydavateľstvo: Petit Press
Bežná cena knihy: 17,90 €
Naša cena: 17,01 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať

Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania. Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.



Podrobnosti

  • Počet strán: 384
  • Formát: 146 × 226 mm
  • Váha: 538 g
  • Väzba: brožovaná
  • ISBN: 978-80-559-0993-6
  • Rok vydania: 2024
  • EAN: 9788055909936