obálka: Zelená kuchárka

Zelená kuchárka (2024)

Autor: Olejárová Katarína
Vydavateľstvo: Mafra
Bežná cena knihy: 19,90 €
Naša cena: 18,91 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu!

Ukážka

Fazuľové brownies /10 porcií/

SUROVINY:

  • 60 g tmavej čokolády
  • 30 g kokosového oleja
  • 2 varené červené repy (asi 250 g)
  • 200 g červených sterilizovaných fazúľ
  • 3 vajcia
  • 80 g krupicového cukru
  • 120 g mandľovej muky
  • 50 g kakaa
  • 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva

POSTUP:

  1. Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu s kokosovým olejom rozpustime na vodnom kúpeli.
  2. Repu, fazuľu a vajcia rozmixujeme dohladka. Do zmesi zašľaháme rozpustenú čokoládu, pridáme cukor, mandľovú muku, kakao a kypriaci prášok, dôkladne premiešame.
  3. Cesto rozotrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Potom nakrájame.


Podrobnosti

  • Počet strán: 200
  • Formát: 156 × 235 mm
  • Váha: 605 g
  • Väzba: brožovaná
  • ISBN: 978-80-8254-096-6
  • Rok vydania: 2024
  • EAN: 9788082540966