Zelená kuchárka (2024)
Autor: Olejárová Katarína
Vydavateľstvo: Mafra
Bežná cena knihy: | 19,90 € |
---|---|
Naša cena: | 18,91 € |
(zľava 5 %) |
posielame do 24 hodín stíhame do Vianoc
Informácie o knihe
Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu!
Ukážka
Fazuľové brownies /10 porcií/
SUROVINY:
- 60 g tmavej čokolády
- 30 g kokosového oleja
- 2 varené červené repy (asi 250 g)
- 200 g červených sterilizovaných fazúľ
- 3 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 120 g mandľovej muky
- 50 g kakaa
- 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva
POSTUP:
- Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu s kokosovým olejom rozpustime na vodnom kúpeli.
- Repu, fazuľu a vajcia rozmixujeme dohladka. Do zmesi zašľaháme rozpustenú čokoládu, pridáme cukor, mandľovú muku, kakao a kypriaci prášok, dôkladne premiešame.
- Cesto rozotrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Potom nakrájame.
Zaradené v
Podrobnosti
- Počet strán: 200
- Formát: 156 × 235 mm
- Váha: 605 g
- Väzba: brožovaná
- ISBN: 978-80-8254-096-6
- Rok vydania: 2024
- EAN: 9788082540966