obálka: Recepty pre kardiakov

Recepty pre kardiakov (2023)

Autor: Beňová Zlatica
Vydavateľstvo: Mafra
Bežná cena knihy: 9,50 €
Naša cena: 9,03 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.

Ukážka:

Polievka z červenej šošovice

Suroviny: 200 g červenej šošovice 45 g cibule 200 g mrkvy 10 g cesnaku 15 g olivového oleja 5 g rímskej rasce 3 g karí korenia šťava a kôra z jedného malého citróna čierne korenie soľ čerstvé bylinky

Postup:

  1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
  3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
  4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
  5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
  6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Vedeli ste?

· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín · je skvelým zdrojom vitamínov B a železa · je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie · znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca



Podrobnosti

  • Počet strán: 208
  • Formát: 166 × 234 mm
  • Váha: 645 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-8254-072-0
  • Rok vydania: 2023
  • EAN: 9788082540720