Recepty pre kardiakov (2023)
Autor: Beňová Zlatica
Vydavateľstvo: Mafra
Bežná cena knihy: | 9,50 € |
---|---|
Naša cena: | 9,03 € |
(zľava 5 %) |
máme posledný kus, posielame do 24 hodín stíhame do Vianoc
Informácie o knihe
Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.
Ukážka:
Polievka z červenej šošovice
Suroviny: 200 g červenej šošovice 45 g cibule 200 g mrkvy 10 g cesnaku 15 g olivového oleja 5 g rímskej rasce 3 g karí korenia šťava a kôra z jedného malého citróna čierne korenie soľ čerstvé bylinky
Postup:
- Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
- Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
- Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
- Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
- Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.
Vedeli ste?
· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín · je skvelým zdrojom vitamínov B a železa · je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie · znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca
Zaradené v
Podrobnosti
- Počet strán: 208
- Formát: 166 × 234 mm
- Váha: 645 g
- Väzba: pevná
- ISBN: 978-80-8254-072-0
- Rok vydania: 2023
- EAN: 9788082540720