obálka: Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl

Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl (2022)

Autor: Minoglio Andrea
Vydavateľstvo: Lingea
Bežná cena knihy: 14,90 €
Naša cena: 14,16 
  (zľava 5 %)

posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme.

Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?



Podrobnosti

  • Počet strán: 64
  • Formát: 245 × 306 mm
  • Váha: 766 g
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-8145-286-4
  • Rok vydania: 2022
  • EAN: 9788081452864