Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl (2022)
Autor: Minoglio Andrea
Vydavateľstvo: Lingea
Bežná cena knihy: | 14,90 € |
---|---|
Naša cena: | 14,16 € |
(zľava 5 %) |
posielame do 24 hodín
Informácie o knihe
Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme.
Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?
Zaradené v
Podrobnosti
- Počet strán: 64
- Formát: 245 × 306 mm
- Váha: 766 g
- Väzba: pevná
- ISBN: 978-80-8145-286-4
- Rok vydania: 2022
- EAN: 9788081452864