obálka: Červené zlato. Kulinárska krimi

Červené zlato. Kulinárska krimi (2021)

Autor: Hillenbrand Tom
Vydavateľstvo: mamaš
Bežná cena knihy: 12,95 €
Naša cena: 12,30 
  (zľava 5 %)

máme posledný kus, posielame do 24 hodín


Informácie o knihe

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom.

Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život.

,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár

,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier



Podrobnosti

  • Počet strán: 264
  • Formát: 130 × 210 mm
  • Väzba: pevná
  • ISBN: 978-80-973895-6-7
  • Rok vydania: 2021
  • Jazyk: slovenský
  • EAN: 9788097389567