Zloženie potravín a potravinových surovín (2019)
Autor: Süliová Judit
Vydavateľstvo: Osveta
Bežná cena knihy: | 45,00 € |
---|---|
Naša cena: | 42,75 € |
(zľava 5 %) |
máme posledný kus, posielame do 24 hodín
Informácie o knihe
Odborná monografia, vysokoškolská učebnica
Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživové poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov.
Cieľom autoriek predkladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín.
Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba vedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. pevne veríme, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.
Zaradené v
Podrobnosti
- Počet strán: 588
- Formát: 176 × 250 mm
- Väzba: pevná
- ISBN: 978-80-8063-475-9
- Rok vydania: 2019
- Jazyk: slovenský
- EAN: 9788080634759